Σκιαγραφώντας τον ντροπαλό εκτελεστή από τον Ταύρο «Μαμ»

Το 'πε: 
Που: 

«Ηταν ένα πολύ ντροπαλό αγόρι που πολλές φορές το χτυπούσαν οι συμμαθητές του. Φοβόταν να κυκλοφορεί στα σκοτεινά σημεία κοντά στο σπίτι του, στη βιομηχανική περιοχή του Ταύρου.

Εμπλεξε μικρός με τα ναρκωτικά. Μετά όμως έκανε μια σχέση από την οποία απέκτησε παιδί, για την επιμέλεια του οποίου παλεύει. Τον τελευταίο καιρό ξέραμε ότι είχε μπλεξίματα στα Εξάρχεια και βλέπαμε πολλές φορες στη γειτονιά αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Μας μοιάζει όμως απίστευτο ότι ο Δημήτρης σκότωσε έτσι πέντε ανθρώπους…».

Μιλούν στο «Βήμα της Κυριακής» άνθρωποι που γνωρίζουν τον 29χρονο πρωταγωνιστή του «μακελειού στην Αγία Νάπα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργού του, ο νεαρός με τη μικρή κοτσίδα, τα τατουάζ και το ατημέλητο στυλ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πυροβόλησε 14 φορές και σκότωσε στις 23 Ιουνίου 2012 πέντε ανυποψίαστους ανθρώπους με μια δεινότητα και ευκολία που τρομάζει, σε μια πρωτοφανή μαζική δολοφονία που θυμίζει περίοδο της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική.

Με τους αστυνομικούς να πιστεύουν βάσιμα ότι ίσως ο 29χρονος είναι ο δράστης ανεξιχνίαστων δολοφονιών οι οποίες έχουν αποδοθεί στο ελληνικό αντάρτικο πόλης ή στο κοινό ποινικό δίκαιο. Και ανάμεσα σε αυτές η δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αλλά και η αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, στις οποίες φαίνεται ότι ένας από τους δράστες πυροβολεί με πρωτοφανή μανία Τα ναρκωτικά και τα Εξάρχεια

Ο Δημήτρης Μ. ή «Μαμ», όπως ήταν το ψευδώνυμό του στα Εξάρχεια, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε με την οικογένειά του σε ένα διώροφο σπίτι κοντά στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στη βιομηχανική ζώνη του Ταύρου. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος σε υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Εχει δύο αδελφούς και μία αδελφή που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει την Αστυνομία για οτιδήποτε.

Γείτονές του μιλούν για «ένα πολύ καλό και ήρεμο παιδί που κάθε άλλο παρά βίαιη συμπεριφορά είχε. Μάλιστα πολλές φορές διάφοροι φίλοι τον χτυπούσαν και αυτός δεν έβγαζε άχνα. Εμοιαζε μάλλον φοβιτσιάρης και απέφευγε τους καβγάδες. Οταν όμως πήγε στο γυμνάσιο είχε μπλεξίματα με τα ναρκωτικά και κυρίως την ηρωίνη. Είχε ξυρίσει το κεφάλι του, είχε απομονωθεί απ’ όλους και φαινόταν να παραπαίει. Με το ζόρι προσπάθησε να τελειώσει το λύκειο. Μετά έκανε μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσει από τα ναρκωτικά και φάνηκε να συνέρχεται…».

Λίγους μήνες αργότερα ο 29χρονος γνώρισε στα Εξάρχεια, όπως λένε οι γείτονές του, μια συνομήλική του και μαζί της απέκτησε ένα παιδί. Τότε έκανε και μερικά μεροκάματα σε μια αποθήκη δημόσιου οργανισμού κοντά στο σπίτι του. Επιπλέον εργαζόταν περιστασιακά ως ελαιοχρωματιστής ή και σε άλλες τεχνικές δουλειές.

Πριν από μερικά χρόνια άρχισε να πηγαίνει στα Εξάρχεια και εντάχθηκε σε ομάδες αντιεξουσιαστών. Εμενε σε καταλήψεις κτιρίων, στην οδό Αχαρνών, αλλά και σε διαμέρισμα της οδού Νοταρά, μαζί με μια 22χρονη φίλη του. Οσο κατοικοέδρευε στα Εξάρχεια δεν φαίνεται να εργαζόταν πουθενά «Δραστήριος αντιεξουσιαστής»

«Την περίοδο 2003-2010 ξέραμε τον “Μαμ” ως έναν δραστήριο αντιεξουσιαστή που συμμετείχε σε επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ακόμη είχαν υπάρξει ορισμένες ενδείξεις ότι ίσως συμμετείχε σε καταδρομικού τύπου εμπρηστικές επιθέσεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα πέριξ, χωρίς όμως να βρούμε οτιδήποτε αποδεικτικό σε βάρος του.

Επιπλέον υπήρχαν ενδείξεις ότι γνώριζε αντιεξουσιαστές που τα ονόματά τους αναμείχθηκαν στην υπόθεση του “Επαναστατικού Αγώνα” και κυρίως στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Μέχρι εκεί όμως» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που επεξεργαζόταν τον φάκελο του μετέπειτα δολοφόνου της Αγίας Νάπας.

Στις 27 Απριλίου 2010 και ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» ο «Μαμ» φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία του στο Διαδίκτυο, να δέχθηκε «επίθεση από άνδρες της ΔΙΑΣ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία».

Τότε σε ηλεκτρονική ανάρτησή του ανέφερε: «Επειδή ανήκω στον αναρχικό χώρο και συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες πιστεύω ότι αυτή η τραμπούκικη ενέργεια ήταν εκδικητική και εκφοβιστική. Γι’ αυτό έχω καταθέσει μήνυση εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και δημοσιοποιώ το γεγονός ώστε αφενός να διαμηνύσω σε κάθε κατεύθυνση ότι τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη δράση μου».

Ωστόσο αυτή η μήνυσή του δεν είχε καμία δικαστική συνέχεια Ο «Ντούρου» και η εκτέλεση

Σχεδόν από την αρχή της παρουσίας του στα Εξάρχεια ο «Μαμ» είχε γνωρίσει τον «Ντούρου», όπως ήταν το παρατσούκλι στα πέριξ της πλατείας και όχι μόνο του 41χρονου συγκατηγορουμένου του για τη σφαγή στην Αγία Νάπα. Ο 41χρονος, που διέμενε στην οδό Κρήνης στη Νέα Ιωνία, είχε κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για διακίνηση κοκαΐνης και φαίνεται ότι ήταν αυτός που πουλούσε ναρκωτικά στον 29χρονο αλλά και σε άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα δήλωνε κι αυτός «παρών» στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τότε, λοιπόν, φαίνεται άγνωστος να ενημερώνει τους «δύο φίλους από τα Εξάρχεια» ότι κάποιος επιχειρηματίας από την Κύπρο πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου». Σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, η παραγγελία δόθηκε από επιχειρηματία που ασχολείται με ηλεκτρονικό τζόγο στη Λευκωσία, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και στην υπόθεση δολοφονίας τον Ιανουάριο του 2010 του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμούΑντη Χατζηκωστή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται να είχε ανταγωνισμό με τον επιχειρηματία, σωματοφύλακες του οποίου ήταν οι πέντε άνδρες που δολοφονήθηκαν στην Αγία Νάπα. Πλέον όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν το σενάριο στόχος των δολοφόνων της Αγίας Νάπας να ήταν για άλλον λόγο οι πέντε άτυχοι άνθρωποι Τι συνέβη στην Κύπρο

«Ψάχνουμε πολλά αλλά τον αφήνουμε να εκδοθεί»

Για το τι ακριβώς συνέβη στην Κύπρο υπάρχει μόνο η εκδοχή του «Ντούρου». Αυτός υποστήριξε ότι ο 29χρονος ήταν ο απόλυτος οργανωτής του ταξιδιού στην Κύπρο. Οπως ανέφερε, «πήγαμε στην Κύπρο με την εντύπωση ότι θα κάναμε μεταφορά κοκαΐνης και πλαστών χαρτονομισμάτων. Ολα τα είχε κανονίσει ο Δημήτρης που είχε συναντήσεις με Κυπρίους που εγώ ποτέ δεν είχα δει. Οι μέρες περνούσαν ανέμελα και έμοιαζαν με καλοκαιρινές διακοπές σε συνδυασμό με άφθονη κοκαΐνη. Στις 23 Ιουνίου έφθασε η στιγμή του μεγάλου ραντεβού. Λίγο πριν από την επίθεση ο “Μαμ” είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και φαινόταν άλλος άνθρωπος. Εγώ ήμουν οδηγός στο αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει. Βγήκε έξω και γύρισε μετά από λίγο χωρίς να μου πει τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο, κοιμηθήκαμε ήσυχα και την επόμενη ημέρα γυρίσαμε ξεχωριστά στην Αθήνα, σαν να μη συνέβη τίποτα. Την επομένη όμως είδα για τους φόνους στην τηλεόραση και κατάλαβα πού είχα μπλέξει».

Ο 29χρονος γύρισε στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου, σαν να μη συνέβη τίποτα, όπου συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα έχοντας στο παντελόνι του ποσότητα κοκαΐνης. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου φέρονται «εξοργισμένοι μαζί του λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά και της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε ανθρώπων στην Κύπρο».

Πάντως, όπως έλεγε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «ψάχνουμε πολλά για τον “Μαμ”. Και υποψιαζόμαστε μετά το περιστατικό της Αγίας Νάπας περισσότερα. Μέχρι στιγμής όμως είναι εξαιρετικά δύκολο να τεκμηριώσουμε οτιδήποτε. Γι’ αυτό και τον αφήνουμε να εκδοθεί στην Κύπρο για τους πέντε φόνους».

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.